samedi 28 juin 2008

Kleurrijk maakt sfeervol bij Body Wave


Het wellness-, afslank- en beautycenter Body Wave in Antwerpen is een referentie op het vlak van ledverlichting. De kans is groot dat de centrale gang er momenteel al helemaal anders uitziet dan op de foto’s hiernaast. In de zomer brengen blauwe tinten verfrissing, in de winter warmen rode, zonnige kleuren de klanten op.

Tinneke De Vos startte vier jaar geleden haar eigen zaak. Na haar studies gezondheidstherapie en kinesitherapie was voedingsadvies haar absolute stokpaardje. Al snel bleek echter dat klanten zelfs na het afvallen niet echt tevreden waren met hun lichaam. Zo kwam er een gedeelte endermologie en beweging bij. Omdat mensen in deze drukke tijden nu eenmaal regelmatig behoefte hebben aan ontspanning, werden uiteindelijk ook massages aan het aanbod toegevoegd.

Door de sterke toename van het aantal activiteiten werd de privéwoning te klein en dus verhuisde Body Wave twee jaar geleden naar een zijvleugel van het vroegere kinderziekenhuis - gebouwd in 1877 – in de Albert Grisarstraat. “Ik heb ervoor gekozen om oude elementen zoals de hoge plafonds te combineren met een strak, warm en esthetisch interieur met hout en zachte kleuren”, legt Tinneke De Vos uit. “De moderne toets wordt geleverd door de programmeerbare ledverlichting. Licht is namelijk zeer bepalend, het creëert een zekere sfeer. Vergelijk het met een restaurant: het beste voedsel zal nog veel beter smaken wanneer je in een gemakkelijke stoel zit, bediend wordt door een vriendelijke kelner en het gezellig warm is. Licht heeft hetzelfde effect, het veroorzaakt een gevoel en daar draait het nu eenmaal om.”

In de schoonheidscabines zijn de leds gecombineerd met natuurlijk daglicht om zo het contact met de buitenwereld te bewaren. Dimmers kunnen de sfeer nog versterken, maar over het algemeen wordt in een bepaalde kamer eenzelfde kleur behouden. Uitzondering hierop is de ronde kamer waarin Thaise massages gegeven worden. Bij wijze van chromotherapie veranderen de leds daar constant van kleur. Verder valt de ledverlichting het meest op in de centrale gang. “Heel veel klanten reageren hierop, ze voelen zich bij het binnenkomen onmiddellijk thuis of komen tot rust. Vaak hebben ze niet meteen door dat dit met de verlichting te maken heeft. Pas als ze een aantal keren langs geweest zijn, valt het hen op dat de gang van kleur veranderd is.” De vele kleuren zorgen er vooral voor dat het ’s avonds heel sfeervol is bij Body Wave.

Heel wat mensen hebben in eerste instantie nood aan aandacht. Tinneke en de vier kinesisten en schoonheidsspecialisten bij haar in dienst willen het verschil maken door hun gedrevenheid. Een toestel is voor hen slechts een hulpmiddel, de persoonlijke begeleiding moet ervoor zorgen dat klanten zich beter gaan voelen en vooral ook blijven voelen. Iedereen kan er terecht voor tips, een leuke babbel of gewoon een beetje fundamentele aandacht. De medewerkers staan er met open armen klaar en stralen iets positiefs uit. Ze proberen een band te creëren met de klanten, zodat deze hun verhaal kwijt kunnen en echt open bloeien. Met andere woorden, bij Body Wave staat de mens zelf centraal.

Aucun commentaire: